У Британії відповіли на російські звинувачення щодо хімзброї в Сирії

П'ятниця, 13 квітня 2018, 20:16

Постійний представник Британії в ООН Карен Пірс відкинула російські звинувачення щодо причетності Лондона до ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума в минулі вихідні, назвавши їх відвертою брехнею.

Про це повідомляє The Associated Press.

"Я хотіла б категорично заявити, що Британія непричетна і ніколи не була причетна до використання хімічної зброї" - заявила Пірс.

"Це чи не найгірший зразок фейкової новини, який коли-небудь був вироблений російською машиною пропаганди" - наголосила вона.

Як повідомлялося, міністерство оборони Росії вважає, що Велика Британія причетна до ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума в минулі вихідні.

"Нам достеменно відомо, що з 3 по 6 квітня на представників так званих "Білих касок" застосовувався потужний тиск саме з Лондона для якнайшвидшого здійснення провокації, яка готувалася заздалегідь", - сказав представник Міноборони РФ Ігор Конашенков.

Нагадаємо, США заявили, що отримали зразки крові і сечі постраждалих під час атаки в сирійській Думі, аналіз яких показав позитивний результат на вміст хімічної зброї.

Французький президент Еммануель Макрон раніше заявив, що Франція має докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю у Сирії проти цивільного населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.