Україна підтримує дії США, Британії і Франції в Сирії - МЗС

Субота, 14 квітня 2018, 12:46

Україна підтримує рішення США, Великої Британії та Франції завдати удару по сирійських військових об’єктах у відповідь на використання хімічної зброї.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Україна висловлює солідарність зі США, Великою Британією та Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума, яке призвело до численних жертв серед мирного населення", - йдеться у заяві.

У МЗС також наголосили, що Кремль цілеспрямовано підтримує злочини Дамаска і своїми діями, у тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН.

"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, США, Велика Британія та Франція завдали авіаударів по військових об’єктах в Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: