Організація із заборони хімзброї починає екстрені переговори щодо хіматаки в Сирії

Понеділок, 16 квітня 2018, 11:38

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у понеділок розпочала термінові переговори щодо хімічної атаки у сирійському місті Дума.

Про це у Twitter повідомило агентство AFP з посиланням на джерела.

"Організація із заборони хімічної зброї розпочинає екстрені переговори щодо нападів у Думі: дипломатичні джерела", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 7 квітня волонтерські організації в Сирії повідомили про хімічну атаку на місто Дума, внаслідок якої загинули десятки людей, в тому числі діти.

Країни Заходу поклали відповідальність за напади на режим сирійського президента Башара Асада. Франція та США заявили, що мають докази застосування хімічної зброї в Думі. Росія, яка підтримує Асада у сирійському конфлікті, хіматаку заперечує та вважає її постановкою Заходу для виправдання військового удару по Сирії.

Вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії під час сьогоднішнього удару. Об’єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.