Українська делегація підніме у ПАРЄ питання будівництва "Північного потоку-2"

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:59

Наступного тижня на квітневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи українська делегація проведе окремий захід проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка", член постійної делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив у коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

"Українська делегація буде піднімати цю тему на сесії ПАРЄ, яка буде на наступному тижні. Ми проводимо окремий захід там, присвячений "Північному потоку", - сказав депутат, зазначивши, що на захід буде запрошено парламентарів з різних країн.

Він додав, що не можна допустити використання Росією газу як зброї "проти всього світу і, в першу чергу, проти Європи".

За словами Гончаренка, українська делегація також порушуватиме питання про те, щоб на сесії ПАРЄ за терміновою процедурою відбулися дебати стосовно політики Росії. Зокрема, щодо використання Росією хімічної зброї у Великій Британії, хімічних атак у Сирії, незаконного проведення виборів президента РФ у тимчасово окупованому Криму.

"Тобто російська агресія, я думаю, проти всього цивілізованого світу буде темою номер один на цієї сесії ПАРЄ, і ми все будемо робити, щоб через наших колег-парламентарів чинити тиск на уряди, аби запроваджувались нові санкції проти Росії", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.