У Росії пригрозили Заходу "болісними і чутливими" контрсанкціями

Середа, 18 квітня 2018, 15:19

Відповідь Москви на антиросійські санкції буде "болісною і чутливою" для країн, які вводять обмеження.

Про це заявила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, передає ТАСС.

"Відповідь Росії на санкції буде точковою, буде болісною і чутливою, обов'язково, для тих країн, які ввели їх проти Росії", - сказала Матвієнко.

Спікер Ради Федерації зазначила, що ці заходи Москви не зашкодять росіянам. Закон про контрсанкції, за її словами, повинен бути прийнятий під час весняної сесії парламенту.

"Ті, хто вводить санкції проти Росії, повинні розуміти, що вони загрожують серйозними наслідками для ініціаторів цих санкцій, тих, хто запустив цей руйнівний механізм проти міжнародного співробітництва", - додала вона.

Як відомо, 13 квітня керівники фракцій і спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін внесли в нижню палату парламенту законопроект, що передбачає дії у відповідь щодо антиросійської політики США.

Законопроект передбачає, зокрема, заборону на ввезення американської сільськогосподарської, алкогольної і тютюнової продукції, а також припинення співпраці зі США в атомній галузі та авіації.

Нагадаємо, 6 квітня США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

15 квітня постпред США при ООН Ніккі Гейлі заявила про готовність Вашингтона оголосити про додаткові санкції проти Росії через хімічну атаку в Сирії, однак досі рішення прийнято не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.