ЄС пригрозив Венесуелі новими санкціями через непрозорі вибори

Четвер, 19 квітня 2018, 13:02

Євросоюз попередив, що може накласти додаткові санкції відносно Венесуели, погрожуючи "відповідними заходами", якщо демократія у країні буде підірвана виборами, які повинні відбутися 20 травня.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Глава дипломатії ЄС зазначила, що влада Венесуели під керівництвом президента Ніколаса Мадуро без консенсусу оголосила президентські і парламентські вибори і не забезпечила "умов для надійного та інклюзивного виборчого процесу".

"Європейський Союз буде уважно стежити за виборчим процесом і пов'язаними з ним подіями і готовий реагувати шляхом прийняття відповідних заходів на будь-яке рішення чи дію, яка продовжуватиме підривати демократію, верховенство права і ситуацію з правами людини в країні", - заявила Могеріні.

Вона додала, що всі партії повинні бути допущені до виборів у країні, які повинні бути справедливими.

Нагадаємо, ЄС ввів деякі санкції щодо Венесуели в кінці минулого року, звинувативши Мадуро в порушенні прав людини. Зокрема, це були персональні санкції та ембарго на зброю і обладнання, яке може використовуватися для внутрішніх репресій.

Санкції були схвалені у відповідь на політичну кризу у Венесуелі, яка почалася навесні після рішення Верховного суду, яким розширювалися повноваження президента Ніколаса Мадуро і обмежувалися функції парламенту, підконтрольного опозиції.

За час протестів загинули понад 120 людей. Раніше санкції проти Венесуели ввели США і Канада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: