Європарламент закликав Туреччину терміново звільнити двох грецьких військових

Четвер, 19 квітня 2018, 15:11

Європарламент закликав Туреччину якнайшвидше завершити судовий процес і звільнити двох грецьких солдатів, затриманих у березні.

Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції, повідомляє сайт ЄП.

Європейські депутати підкреслюють, що два грецьких солдата утримаються в турецькій в'язниці більше місяця без обвинувачення проти них, не знаючи про злочин, в який їх звинувачують.

Відзначається, що попередні подібні випадки перетинів кордону грецькими або турецькими солдатами в минулому були врегульовувалися на місці та на рівні місцевих військових органів з обох сторін.

"Європейський парламент закликає турецьку владу швидко завершити судовий процес і звільнити двох грецьких солдатів і повернути їх до Греції і"скрупульозно слідкувати за судочинством і повністю поважати права людини, закріплені в міжнародному праві , включаючи Женевську конвенцію", - йдеться у резолюції.

Документ також закликає Раду ЄС, Єврокомісію, Європейську службу зовнішніх дій та всі країни-члени ЄС "проявити солідарність з Грецією" та закликати до негайного звільнення двох грецьких солдатів у будь-яких контактах або спілкуванні з турецькими лідерами та владою, в дусі міжнародного права та добросусідських відносин.

Резолюція прийнята переважною більшістю голосів - 607 проти 7, 18 депутатів утрималися.

Нагадаємо, на початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос.

Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.