Меркель закликала Макрона до компромісу щодо реформи єврозони

Четвер, 19 квітня 2018, 17:40

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Берліні закликала до компромісу в питанні реформування єврозони.

Про це передає Reuters.

За словами канцлера, вона погодилася з лідером Франції щодо того, що єврозона ще "недостатньо захищена від криз".

У свою чергу Макрон заявив, що "жоден валютний союз не може існувати без елементів зближення" та закликав до солідарності у цьому питанні.

Він запропонував створення посади європейського міністра з економіки та фінансів та виступив з ідеєю спільного бюджету ЄС в сотні мільярдів євро.

Частина однопартійців Меркель з Християнсько-демократичного союзу не підтримує пропозиції Макрона щодо посилення єврозони і вважає, що його план може призвести до використання грошей німецьких платників податків для фінансування марнотратних країн-членів.

Водночас партнери блоку Меркель по коаліції з Соціал-демократичної партії підтримують ідеї Макрона і вважають його наміри виправданими. Соціал-демократи критикують Меркель за небажання повністю підтримати Макрона.

Меркель і Макрон пообіцяли представити спільні пропозиції щодо пакету реформ ЄС до червня.

Нагадаємо, Макрон заявив, що Франція готова збільшити свій внесок до бюджету ЄС, закликав до розширення співпраці в галузі безпеки і оборони, а також до нових загальноєвропейських ініціатив, спрямованих на інтеграцію біженців та мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: