Депутати німецької партії "Ліві" відвідали у в'язниці Пучдемона

фото
Понеділок, 2 квітня 2018, 10:18

Депутати німецької партії "Ліві" Дітер Дем і Цаклін Настіч відвідали в неділю в тюрмі міста Ноймюнстер колишнього главу каталонського уряду Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Настіч після візиту повідомила, що екс-глава уряду Каталонії був у доброму гуморі. Партія "Ліві" - єдина політична сила в Німеччині, яка відкрито виступає проти екстрадиції Пучдемона в Іспанію.

 Цаклін Настіч (ліворуч) і Дітер Дем (праворуч) біля в'язниці у місті Ноймюнстер. Фото DPA

Настіч також згадала німецько-каталонські відносини під час нацистського режиму. Вона нагадала, що президент каталонської держави, яке деякий час існувала під час громадянської війни в Іспанії, був заарештований гестапо під час вигнання на території окупованої Франції, а потім екстрадований німецькими чиновниками в Іспанію, де він був страчений режимом диктатора Франсиско Франко.

"У світлі цієї події німецький уряд не повинен ставити себе на сторону самодержавного режиму (іспанського прем'єр-міністра, - ред.) Рахоя", - написала вона у своєму блозі після візиту.

Зазначимо, що ще один депутат від "Лівих" Андрій Гунько у неділю взяв участь в акціях на підтримку Пучдемона у Берліні.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Німецький суд залишив Пучдемона під вартою до винесення рішення щодо його екстрадиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: