Поліція ідентифікувала підозрюваних в отруєнні Скрипалів - ЗМІ

Субота, 21 квітня 2018, 11:15

Британська поліція та розвідка ідентифікували основних підозрюваних у спробі вбивства колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомило британське видання The Telegraph з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, контр-терористичний відділ поліції зараз намагається вибудувати справу проти підозрюваних, які зараз перебувають в Росії.

Ідентифікувати підозрюваних вдалося після аналізу списків пасажирів на рейсах до Великої Британії та аналізу численних записів з камер відеоспостереження в Солсбері і номерів автомобілів.

Імена підозрюваних не називаються, проте представники спецслужб впевнені, що вони пов'язані з Кремлем. При цьому спецслужби сумніваються, що їм вдасться знайти і притягнути до відповідальності потенційних виконавців злочину через вірогідну відмову Москви надати доступ до осіб, які цікавлять слідчих.

Сергія Скрипаля разом з донькою Юлією знайшли непритомними у британському містечку Солсбері 4 березня. Британія стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", виготовленою в Росії.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Британії щодо отруєння в Солсбері.

Британська розвідка вважає, що речовина "Новічок" була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.