У ЄС вважають позитивом заяву КНДР про зупинку ядерних випробувань

Субота, 21 квітня 2018, 12:41

Глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Федеріка Могеріні заявила в суботу, що оголошення КНДР про припинення ядерних випробувань є позитивним кроком і закликала до "незворотньої денуклеаризації" країни.

Як повідомляє Reuters, Могеріні назвала цей крок Північної Кореї "позитивним, довгоочікуваним кроком на шляху, який тепер повинен привести до повної денуклеаризації, яка піддаватиметься перевірці".

Могеріні зазначила, що дві майбутні зустрічі на найвищому рівні, з Південною Кореєю та США, стануть можливістю зміцнити довіру і отримати додаткові, конкретні і позитивні результати.

Вона запропонувала підтримку ЄС переговорів "будь-яким способом, в тому числі шляхом обміну власним досвідом переговорів про денуклеаризацію".

Федеріка Могеріні зазначила, що позиція ЄС щодо Північної Кореї залишається на цьому етапі незмінною, та полягає у поєднанні санкцій з відкритими каналами зв'язку.

Як повідомлялось, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив, що КНДР заморозить ядерні та ракетні випробування і закриє ядерний випробувальний полігон на півночі країни.

Президент США Дональд Трамп привітав рішення КНДР, назвавши його "великим прогресом".

Заява КНДР з’явилась на тлі підготовки майбутніх самітів на найвищому рівні із Південною Кореєю та США. Обидві країни тиснуть на Північну Корею з метою її денуклеаризації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.