Правоцентристи Італії виграли місцеві вибори на півдні країни

Понеділок, 23 квітня 2018, 11:33

У південному італійському регіоні Молізе відбулися місцеві вибори, на яких переміг кандидат від правоцентристської коаліції, до якої входять "Вперед, Італія!" Сильвіо Берлусконі та "Ліга Півночі".

Про це повідомляє ANSA.

Правоцентрист Донато Тома, якого підтримали дев’ять партій, отримав 44,22% голосів виборців. Його головний конкурент від "Руху 5 зірок" Андреа Греко (M5s) набрав 37,93% голосів.

Що стосується голосування за списками, то тух "Рух 5 зірок" впевнено переміг, набравши 31,14% голосів. "Вперед, Італія!" набрала 9,47% голосів і обійшла "Лігу Півночі", у якої 8,24%. Між ними опиналася "Демократична партія" з підтримкою 8,63% виборців.

Вибори проходили на тлі переговорів про формування урядової коаліції в Італії. Вони фактично повторили результат парламентських виборів, де серед партій найбільше голосів отримав "Рух 5 зірок", але найбільше депутатів має правоцентристська коаліція.

Нагадаємо, два раунди офіційних консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не призвели до виходу із політичного глухого кута, який, очевидно, збережеться до регіональних виборів в кінці цього місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: