Президент Італії викликає спікера Сенату, щоб нарешті сформувати уряд

Середа, 18 квітня 2018, 10:56

Президент Італії Серджо Маттарелла в середу викликав спікера Сенату Марію Елізабетту Казеллаті, щоб попросити її про посередництво між політичними партіями у переговорах про формування уряду.

Про це повідомляє Reuters.   

Як повідомили у президентському палаці, Казеллаті, член консервативної партії "Вперед, Італіє", проведе зустріч з Маттареллою об 11:00 за місцевим часом. Очікується, що він попросить її знайти вихід із "глухого кута", що склався після парламентських виборів 4 березня.

Джерела стверджують, що Казеллаті зможе провести більш гнучкі та менш формальні партійні консультації ніж ті, які відбулися за головування Маттарелли. Два раунди офіційних консультацій між Маттареллою та політичними партіями не принесли результату.

Нагадаємо, рух "5 зірок" отримав найбільшу кількість голосів на виборах, якщо рахувати за окремими партіями. В той же час найбільше місць у парламенті має консервативна коаліція, до якої входять крайньо права "Ліга", її більш помірний союзник Forza Italia та ліва "Партія свободи та рівності".

"5 зірок" та "Ліга" претендують на право висунути кандидатуру прем'єр-міністра та очолити уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.