Бундесвер планує замовлення на 25 млрд євро і продовження контракту з "Антоновим"

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:06

Міністерство оборони Німеччини планує ще цього року укласти майже два десятки угод на близько 25 мільярдів євро.

Про це повідомило видання Handelsblatt.

Щоб усунути масштабну недостачу військової техніки, Бундесвер планує цього року укласти 18 великих оборонних контрактів, вартісь яких сягає 25 мільярдів євро.

Зокрема, міністерство планує придбання ізраїльських безпілотників HeronTP. Відповідний пункт міститься у коаліційній угоді блоку Меркель та соціал-демократичної партії. Лізинговий контракт терміном на 9 років складе майже 1 млрд євро.

Також мають бути подовжені контракти на експлуатацію розвідувальних дронів Heron 1 місіями Бундесверу в Малі та Афганістані до кінця лютого 2020 року.

Крім того, Бундесвер повинен отримати сім рятувальних вертольотів.

Аби зменшити залежність від ненадійних літаків Airbus A400M, міністерство планує подовжити на 2019-2021 роки контракт на залучення транспортних літаків української компанії "Антонов".

Міністерство також планує закупити шість транспортних літаків типу C-130J Hercules.

Список також включає модернізацію бойових машин піхоти Puma, контракт на обслуговування вертольотів NH90, радарні технології для винищувачів Eurofighter, системи зв'язку для фрегатів, реактивні артилерійські установки та інше.

Становище озброєнь Бундесверу викликає чимало критики. Як повідомлялося, німецьким військовим не вистачає бронежилетів, наметів і зимового одягу. Для участі в місії НАТО солдатам з Бундесверу також бракує справних танків, вертольотів, підводних човнів та пристроїв нічного бачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: