Прем'єр Греції: Туреччина ризикує відійти від європейських цілей

Понеділок, 23 квітня 2018, 14:54

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас в понеділок виключив будь-який компроміс з Туреччиною щодо звільнення двох грецьких солдатів, затриманих Анкарою, і заявив, що його союзник по НАТО, схоже, відхилився від курсу наближення до Європи.

Про це повідомляє Reuters.

"Туреччина виглядає як країна ... що ризикує втратити свою орієнтацію і відійти від своїх європейських цілей", - сказав Ципрас.

Водночас Ципрас привітав недавні коментарі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про необхідність і цінність мирних відносин з Грецією.

В останні місяці у стосунках Греції та Туреччини, які є країнами-членами НАТО, зберігалася висока напруга. Зросла кількість інцидентів між турецькими і грецькими суднами поблизу спірних островів в Егейському морі, а також збільшилися порушення повітряного простору.

Провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні.

На початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: