ПАРЄ прийняла резолюцію про протидію російській пропаганді

Середа, 25 квітня 2018, 17:43

Парламентська асамблея Ради Європи 25 квітня прийняла резолюцію, в якій схвалила протидію російській пропаганді на рівні Євросоюзу.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"Ще одна невеличка перемога. ПАРЄ щойно одноголосно прийняла резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстеження дезінформації і фейків", - написав він.

Асамблея підтвердила свою підтримку рішенню Європейської ради 2015 року про боротьбу з потоком дезінформації, який походить із засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у РФ, шляхом створення спеціальної групи East StratCom.

"У деяких випадках державні засоби масової інформації були перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті, ксенофобії проти меншин та певних груп. Це призводить до відсутності незалежності та низьких етичних стандартів у ряді засобів масової інформації та пояснює дедалі більшу недовіру населення", - йдеться у резолюції, цитату з якої навів Ар'єв.

Крім того, ПАРЄ вітає спільну заяву спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй з питань свободи слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те, що державні суб'єкти не повинні створювати, підтримувати і поширювати дезінформацію або пропаганду, додав Ар'єв.

Нагадаємо, робоча група по боротьбі з фейковими новинами, створена в рамках Європейської комісії, вже почала роботу і обіцяла надати пропозиції у квітні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.