Лідера протестів у Вірменії висунули кандидатом у прем’єр-міністри

Четвер, 26 квітня 2018, 11:18

У Вірменії опозиційна парламентська фракція "Елк" висунула на посаду прем’єр-міністра країни кандидатуру свого голови Нікола Пашиняна.

Про це повідомляє "Перший вірменський інформаційний".

Щоб Пашинян обійняв посаду глави уряду, його кандидатуру мають підтримати 53 депутати. Всього вірменські Національні збори нараховують 105 парламентарів.

У партії "Елк" - 9 депутатів, в іншої опозиційної партії "Царукян" - 31.

Більшість депутатів представляють владну Республіканську партію, яка була в коаліції з "Вірменською революційною федерацією "Дашнакцутюн". Остання напередодні вийшла з коаліції.

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян на тлі багатоденних акцій протесту опозиції в Єревані подав у відставку. На цій посаді він пробув менше тижня після обрання в парламенті 17 квітня.

Виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії став колишній топ-менеджер "Газпрому" Карен Карапетян, який займав в уряді Саргсяна посаду першого віце-прем'єра.

Попри відставку прем’єр-міністра Сержа Саргсяна протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані, і продовжують вуличні акції. Лідер протестного руху, депутат і глава партії "Громадянський договір" Нікол Пашинян оголосив, що буде домагатися формування тимчасового уряду та позачергових виборів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.