Німеччина і Франція заявили про базові розбіжності з РФ щодо Донбасу

Четвер, 26 квітня 2018, 12:20

Посли Німеччини і Франції в Україні - Ернст Райхель та Ізабель Дюмон - заявляють про відсутність прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України.

Про це йдеться у інтерв'ю дипломатів "Інтерфакс-Україна".

Райхель зазначає, в переговорах з питання "дорожньої карти" імплементації Мінських угод зберігаються базові розбіжності з Росією, а узгодженого тексту немає.

"Дискусії щодо проекту "дорожньої карти" показали, що є базові розбіжності, зокрема, щодо послідовності дій. Обговорюємо ми їх в рамках проекту "дорожньої карти" чи ні - виявилося, що суперечності залишаються, тому узгодженого тексту "дорожньої карти" немає", - сказав він.

Райхель підкреслив, що Німеччина, Франція і Україна вважають першочерговим кроком припинення вогню.

"У нас є Україна, і Франція, і Німеччина, які говорять: спочатку припинення вогню і відведення важкого озброєння. Росія ж наполягає на політичних аспектах, закладених в Мінських домовленостях", - пояснив дипломат.

У свою чергу Дюмон зазначила, що Берлін і Париж ведуть тісну співпрацю з США щодо українського питання.

"Кожен раз, коли спецпредставник США по Україні Курт Волкер веде переговори з питання України, мають місце консультації з французькими і німецькими офіційними представниками. У нас дуже тісна співпраця між США, Францією і Німеччиною. Ми рухаємося в одному напрямку, немає суттєвої різниці в баченні мети, якою є імплементація Мінських домовленостей, припинення вогню", - додала посол.

Нагадаємо, лідери України, Німеччини й Франції проведуть переговори щодо Донбасу в німецькому Аахені у травні. Основною темою переговорів має стати можливе розміщення миротворчих сил ООН на сході України.

За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, на переговорах у "нормандському форматі" Україна буде зосереджуватися на питаннях безпеки, звільненні політичних в'язнів і заручників, а також на миротворчій місії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: