Трамп похвалив історичну зустріч КНДР і Південної Кореї

П'ятниця, 27 квітня 2018, 14:05

Президент США Дональд Трамп схвально оцінив історичну зустріч між Північною та Південною Кореями, але не поспішає з оптимістичними висновками.

Свій відгук американський очільник написав у своєму Twitter.

"Після лютого року ракетних запусків та ядерних випробувань відбувається історична зустріч між Північною та Південною Кореями. Хороші речі відбуваються, але тільки час покаже!", - написав президент США.

"Корейська війна закінчиться! Сполучені Штати та весь їхній великий народ повинен дуже пишатися тим, що зараз відбувається в Кореї!", - додав президент США в іншому твіті.

За підсумками саміту у п'ятницю лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та президент Південної Кореї Мун Чже Ін домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років, та досягнути повної денуклеаризації Корейського півострова.

Лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичну зустріч у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни. Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який ступив на землю Південної Кореї з часу війни.

Очікується, що наступною історичною зустріччю стане зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина. Однак її проведення наразі офіційно не погоджене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.