Звіт: в Європі зростає трудова експлуатація людей, в групі ризику - мігранти

Вівторок, 3 квітня 2018, 13:24

Згідно з новим звітом Ради Європи, опублікованим у вівторок, у Європі зростає торгівля людьми та їхня експлуатація.

Про це пише Politico.

Згідно з даними звіту, кількість виявлених жертв торгівлі людьми збільшилося в усіх європейських країнах. У деяких країнах, зокрема в Бельгії, Кіпрі, Грузії, Португалії, Сербії та Великій Британії, випадки трудової експлуатації є частішими, ніж секс-торгівля.

"Наш моніторинг показує, що все більше і більше людей стають жертвами торгівлі людьми для роботи в жахливих умовах в Європі, як всередині, так і за межами національних кордонів", - сказав Сіобан Муллаллі, президент групи експертів по боротьбі з торгівлею людьми (GRETA).

"Жертви часто не хочуть видавати себе, тому що побоюються депортації або відплати від мереж злочинної торгівлі", - сказав Муллаллі. За його словами, переслідування та засудження винуватців теж відбувається вкрай рідко.

Більшість жертв трудової експлуатації - це чоловіки. Вони як правило працюють у таких сферах, як сільське господарство, готельна сфера та рибальство. Жінки найчастіше працюють на домашніх роботах або на роботі по догляду і стають жертвами як трудової, так і сексуальної експлуатації.

Згідно з доповіддю, ризику експлуатації особливо піддаються працівники-мігранти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.