Путін вирушив у перший після переобрання закордонний візит

Вівторок, 3 квітня 2018, 16:31

Президент Росії Володимир Путін у вівторок прибув до Анкари, щоб взяти участь у церемонії початку будівництва першої атомної електростанції в Туреччині та саміту щодо Сирії.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Це перша поїздка Путіна за кордон після переобрання минулого місяця. Путін та Ердоган торік зустрілися 8 разів на тлі покращення стосунків між країнами та співпраці в галузі енергетики і вирішення конфлікту в Сирії.

Обидва президенти спостерігатимуть через відеоконференцію покладку бетону на атомній електростанції "Аккую" на півдні Туреччини. Вартість проекту - $20 млрд. Як повідомлялось, турецьке агентство з атомної енергії видало російській держкорпорації "Росатом" ліцензію на будівництво першого блоку АЕС "Аккую".

Угода щодо АЕС є частиною більш широких енергетичних проектів з Росією, включаючи трубопровід TurkStream вартістю понад $12 млрд, який постачатиме російський газ як в Туреччину, так і в Південну Європу.

Переговори щодо Сирії, до яких приєднається президент Ірану Хасан Рухані, будуть зосереджені на створенні зони деескалації та гуманітарних питаннях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.