Чеські соціал-демократи погрожують вийти з коаліційних переговорів

Середа, 4 квітня 2018, 16:55

Чеські соціал-демократи погрожують вийти з коаліційних переговорів з рухом ANO, якщо той не відступить від своїх позицій.

Про це після зустрічі з президентом Мілошем Земаном заявив заступник глави соціал-демократів Їржі Зімола, повідомляє видання Hospodarske Noviny.

Глава соціал-демократів Ян Гамачек та його заступник Зімола проінформували Земана про хід коаліційних переговорів з рухом ANO. Вони заявили, якщо ANO не відступить від своїх позицій, суботній конгрес партії може не схвалити уряд.

Соціал-демократи ведуть переговори з рухом ANO про створення коаліційного уряду меншості, який підтримуватимуть комуністи. Щодо більшості програмних пунктів переговірники вже дійшли згоди. Розбіжності пов’язані в основному з розподілом міністерських посад.

Соціал-демократам не подобається, що прем’єром стане Андрей Бабіш, проти якого відкрито кримінальне провадження. Партія готова погодитись на Бабіша, якщо отримає посаду міністра фінансів чи глави МВС та 5 міністерських портфелів.

ANO пропонує соціал-демократам на один портфель менше та наполягає на прем’єрстві Бабіша.

Рух ANO у жовтні минулого року виграв парламентські вибори і отримав 78 місць у парламенті, але цього виявилося недостатньо для формування більшості. Крім того, інші політичні сили відмовилася об’єднуватися з партією Бабіша.

В лютому Бабіш заявив, що не виключає дострокових парламентських виборів, якщо його уряд не отримає довіри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: