ЄСПЛ відхилив скаргу німця через публікацію Гіммлера зі свастикою

Четвер, 5 квітня 2018, 17:41

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відхилив позов німця, який оскаржував своє засудження за публікацію у блозі зображення Рейхсфюрера СС Генріха Гіммлера у пов'язці зі свастикою.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Суд Мюнхена в 2015 році засудив Ганса Нікса за використання символів неконституційних організацій, в тому числі нацистських атрибутів, до п'яти місяців позбавлення волі умовно.

Суд у Страсбурзі постановив, що "національні органи влади довели відповідні і достатні підстави для втручання у право пана Нікса на свободу вираження поглядів". У вироку суду йдеться, що влада Німеччини не підривали свободу вираження думок, зважаючи на історію країни.

Суд вирішив, що 54-річний чоловік мав знати про криміналізацію, згідно з німецьким законодавством, використання нацистської символіки, оскільки раніше він був засуджений за публікацію зображення канцлерки Німеччини Ангели Меркель, одягненої в пов'язку зі свастикою та з "гітлерівськими вусами".

Однак суд також підкреслив, що Нікс "не мав наміру поширювати нацистську ідеологію, і міг подумати, що вносить свій внесок в дискусію, яка представляє суспільний інтерес".

У Німеччині нацистська символіка вважається незаконною відповідно до законодавства, яке забороняє символи неконституційних організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: