Європейські ультраправі радіють перемозі Орбана

Понеділок, 9 квітня 2018, 15:45

Ультраправі популісти в Німеччині та по всій Європі радіють перемозі угорського прем’єра Віктора Орбана на парламентських виборах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Заступниця голови парламентського фракції німецького Бундестагу, представниця ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Беатрікс фон Шторх твітнула зображення Орбана і написала: "Вітаємо, Віктор Орбан! Поганий день для Євросоюзу, хороший для Європи".

"Віктор Орбан виступає за політику, орієнтовану на своїх людей, угорців. Він чітко заявив, що продовжить цю політику, і він був переобраний саме з цієї причини", - написав співголова "Альтернативи для Німеччини" Йорг Мойтен.

Аналогічним чином відреагували і інші європейські популісти. У Нідерландах Герт Вілдерс привітав "відмінний результат" Орбана і його "заслужену перемогу".

Лідерка французького "Національного фронту" Марін Ле Пен вважає угорські вибори можливим початком націоналістичної хвилі в Європі.

"Велика і чітка перемога Віктора Орбана в Угорщині: зміна цінностей і масова міграція ЄС знову були відхилені", - наголосила Ле Пен, додавши, що тепер націоналісти зможуть отримати більшість на наступних виборах до Європейського парламенту в 2019 році.

Нагадаємо, заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський заявив, що переконлива перемога партії "Фідес"  Віктора Орбана в Угорщині є результатом емансипації Центральної Європи.

Як повідомлялося, правляча угорська партія "Фідес" отримала переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме контроль на 2/3 голосів у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: