МЗС про ігнорування Росією рішення суду в Гаазі: сховатися в кущах не вийде

Четвер, 10 травня 2018, 11:51

В МЗС кажуть, що Росії не вдасться сховатися в кущах, ігноруючи інвестиційні процеси проти неї.

Про це у своїй сторінці  у Facebook написала заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, коментуючи рішення Третейського суду у Гаазі.

"Росія стає дедалі боягузливішою. Усвідомивши, що відповіді за неправомірну експропріацію не уникнути, Росія ігнорує цей та майже всі інші інвестиційні процеси проти неї", - написала вона.

"Як і у військових діях Росія ховається в кущах і прикидається, що "нас тут нєт". Але не вийде, якби вони не старалися", - заявила Зеркаль.

За її словами, МЗС активно наголошує в усіх  процесах стосовно інвестицій на тому, що Крим був і лишається українським, хоч і окупований Росією.

"Кожне рішення у справах про неправомірні дії РФ на території України наближає нас до того, що питання про очевидну неправомірність окупації отримає свою правову оцінку. Рано чи пізно ми прийдем і до того, що агресія Росії стане предметом судового розгляду", - вважає Зеркаль.

Нагадаємо, згідно з рішенням суду у Гаазі, Російська Федерація має відшкодувати низці українських компаній збитки у зв'язку з анексією Криму.

Росія рішення не визнала, після чого почала ігнорувати розгляд справи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.