Пучдемон відмовився балотуватися в прем'єри Каталонії

П'ятниця, 11 травня 2018, 10:48

Колишній глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон оголосив, що не буде балотуватися на посаду прем'єр-міністра автономії і назвав ім'я свого наступника: ним став 55-річний депутат Кім Торра.

Про це пише BBC.

Торра тісно пов'язаний з каталонським рухом за незалежність, зокрема, він користується підтримкою партії Пучдемона "Разом за Каталонію", а також сепаратистів з партії "Ліві республіканці Каталонії".

Якщо до 22 травня парламент Каталонії не визначиться з главою уряду, в регіоні пройдуть нові вибори. Прихильники незалежності побоюються, що в такому випадку вони втратять більшість в парламенті.

З грудня 2017 року, коли відбулися вибори, каталонський парламент вже чотири рази намагався сформувати уряд, але всі кандидати на посаду прем'єра перебувають або в ув'язненні, або за межами Іспанії і не можуть повернутися в країну через кримінальне переслідування.

Карлес Пучдемон був зміщений з прем'єрської посади після скандального референдуму про незалежність Каталонії.

Зараз він перебуває в Німеччині, де місцевий суд повинен вирішити питання про його екстрадицію до Іспанії.

Конституційний суд Іспанії призупинив реформу законодавства Каталонії, яка дозволяла заочне обрання Карлеса Пучдемона на посаді глави уряду.

Нагадаємо, Пучдемону можуть заборонити обіймати державні посади протягом чотирьох років через те, що він не подав відомості про свої активи в Міністерство фінансів Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: