Пучдемону можуть заборонити обіймати державні посади протягом 4 років - ЗМІ

Четвер, 10 травня 2018, 13:36

Колишньому главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону можуть заборонити обіймати державні посади протягом чотирьох років через те, що він не подав відомості про свої активи в Міністерство фінансів Іспанії.

Про це повідомляє La Vanguardia із посилання на джерела у відомстві.

Високопосадовці каталонських установ зобов'язані разом із декларацією про діяльність подати декларацію про активи протягом трьох місяців з моменту набуття власності.

У міністерстві заявили, що Пучдемон, який з жовтня минулого року перебував за кордоном, вже вичерпав ліміт у три місяці, протягом яких мав подати інформацію про всі свої активи, майнові права та зобов’язання, цінні папери або оборотні фінансові активи, пакети акцій та інформацію про компанії-інвестори, в яких він має інтереси.

В іспанському Мінфіні також повідомили, що невдовзі завершать всі формальності для відкриття дисциплінарного провадження "через дуже серйозні порушення".

Питання щодо дисциплінарної відповідальності можуть розглянути вже наступного тижня.

Нагадаємо, минулого тижня парламент Каталонії проголосував за зміну регіонального законодавства, які зробили можливим обрання Пучдемона на посаді глави автономії, хоча цей крок майже напевно буде заблоковано в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: