Суд Іспанії заблокував заочне обрання Пучдемона в Каталонії

Четвер, 10 травня 2018, 14:06

Конституційний суд Іспанії призупинив реформу законодавства Каталонії, яка дозволяла заочне обрання Карлеса Пучдемона на посаді глави уряду.

Про це повідомляє El Pais.

Парламент Каталонії минулої п’ятниці проголосував за зміну регіонального законодавства, яка дозволяє главі уряду Каталонії бути приведеним до присяги, не будучи особисто присутнім у парламенті, та керувати регіоном з-за кордону.

Пучдемон зараз знаходиться в Німеччині, де місцевий суд має вирішити питання щодо його екстрадиції до Іспанії.

Сьогодні судді Конституційного суду Іспанії одноголосно підтримали скаргу, подану урядом проти реформи каталонського законодавства.

Рішення суду означає, що якщо парламент дозволить заочне обрання Пучдемона, спікер Рожер Торрен та інші члени Бюро парламенту можуть бути притягнуті до відповідальності за непокору рішенню Мадрида, який перебрав на себе повноваження керування регіоном, активувавши статтю 155 Конституції після референдуму про незалежність Каталонії.

Нагадаємо, Пучдемону можуть заборонити обіймати державні посади протягом чотирьох років через те, що він не подав відомості про свої активи в Міністерство фінансів Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.