В МЗС назвали "інсинуаціями" заяви РФ про погрози дипломату в штаб-квартирі ООН

Субота, 12 травня 2018, 11:37

Україна вважає вигадкою заяву представника МЗС РФ Марії Захарової про те, що у стінах штаб-квартири ООН "ветерани АТО", запрошені українською делегацією, погрожували фізичною розправою російському дипломату.

Про це заявила у Twitter речник українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

"Яскравий приклад поширення фейків офіційними чиновниками РФ. Захід щодо пропаганди модерувала особисто, заяви РФ - інсинуації", - написала представник МЗС України.

За словами Захарової, інцидент стався 9 травня після організованого українською стороною заходу на тему пропаганди і недостовірних новин, передає "ТАСС"

"На цей захід пішов російський представник - співробітник Департаменту інформації і друку, який працював на сесії Комітету. Він висловлював російську позицію за тими звинуваченнями, які лунали з української сторони - весь захід був абсолютно з антиросійським ухилом. Як ми зрозуміли, українська делегація не очікувала, що російський учасник буде працювати і виступати, це стало для них несподіванкою", - сказала Захарова, додавши, що "закінчилося все дійсно плачевно". 

"Українська сторона на медійний захід запросила, як вона заявила, ветеранів АТО. Після завершення заходу ці люди в камуфляжі в кулуарах ООН підійшли до російського представника - співробітника прес-служби МЗС - і почали погрожувати фізичною розправою. По ООН бігали люди в камуфляжі, кричали, фотографували російських дипломатів і погрожували. Йшлося про прямі погрози", - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.