Консультативна місія ЄС за три роки підготувала понад 5 тис. поліцейських

Субота, 19 травня 2018, 14:20

Глава консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас заявляє, що місія за три роки своєї діяльності в країні підготувала понад 5 тисяч поліцейських.

Про це він повідомив у коментарі УНІАН.

"Наші найбільші досягнення за три роки існування місії - ми навчили більш як 5 тисяч поліцейських і також більш як 3 тисячі працівників інших правоохоронних органів", - сказав Ланчінскас.

Також він зазначив, що місія надає підтримку в створенні нової концепції забезпечення правоохоронними органами безпеки під час масових заходів. У зв'язку з цим важливу роль відіграє поліція діалогу.

Крім того, глава місії відзначив, що зараз ведеться активна робота над створенням інституту детективів.

"Ми допомагаємо заново створювати службу із боротьби з організованою злочинністю в поліції", - сказав Ланчінскас.

Він відзначив, що також розпочато роботу з реформування органів прокуратури.

Ланчінскас зазначив, що на даному етапі співпраці з українськими правоохоронними органами задоволений результатами роботи місії.

"Є деякі сфери, де б ми хотіли, щоб реформування здійснювалося трохи швидше, а рішення ухвалювалися дещо радикальніше, тому що наш досвід показує, що, маючи радикальні рішення, можна просуватися набагато швидше, але ми розуміємо ваші реалії, й ми, виходячи з цих реалій, в принципі, задоволені тим, що відбувається", - сказав він.

При цьому, говорячи про те, що є перепоною для здійснення більш радикальних рішень в процесі реформування правоохоронних органів і подолання радянської спадщини, Ланчінкас зазначив, що українці не вірять в себе, у свої можливості.

"Люди не вірять, що вони можуть змінити ситуацію. Я кажу - починайте з самого себе, і все піде вперед", - сказав Ланчінскас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.