У Вірменії попередили про загрозу дефіциту продовольства

Середа, 2 травня 2018, 15:23

Комітет з держдоходів Вірменії закликав учасників акцій протестів не перешкоджати в'їзду вантажівок з харчами в країну, виходячи з необхідності забезпечення продовольчої безпеки.

Про це повідомляє прес-служба комітету, передає NewsArmenia.

Комітет стурбований тим, що вантажівки, які в'їжджають в країну, особливо навантажені харчами, не можуть продовжити шлях через акції з блокування доріг.

Відмічаються також випадки, коли деякі вантажівки повертаються на півдорозі, так і не в'їхавши у Вірменію.

"Сформована ситуація створює перешкоди для в'їзду та митного обслуговування вантажівок, що може завдати серйозного удару по продовольчій безпеці Вірменії. Митна служба закликає всіх учасників акцій не перешкоджати в'їзду та митному обслуговуванню вантажівок на кордоні Вірменії", - наголошується в повідомленні.

Автомобільний рух в Єревані через акції протесту практично припинено, порушено роботу метрополітену.

Жителі всіх районів Єревана долучилися до оголошеного лідером протестного руху, керівником парламентської фракції "Елк" Ніколом Пашиняном загального страйку.

Перекрито автотраси, що ведуть до Єревана. Перекрито входи до будівлі низки держвідомств, зокрема, Мін'юсту, Мінкультури та Міносвіти.

Співробітники єреванського міжнародного аеропорту "Звартноц" також приєдналися до оголошеного страйку.

Нагадаємо, 1 травня парламент Вірменії не затвердив кандидатуру лідера опозиції Нікола Пашиняна на посаді прем'єр-міністра - 45 депутатів проголосували "за", 55 - "проти".

Після цього Пашинян закликав до відновлення акцій громадянської непокори.

Як відомо, Серж Саргсян пішов з поста прем'єр-міністра Вірменії 23 квітня, за кілька днів після його обрання і призначення. Він прийняв таке рішення після масових вуличних протестів, очолюваних Пашиняном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.