Консультативна місія ЄС спостерігатиме за конкурсами в ДБР

Четвер, 24 травня 2018, 16:01

Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) та Державне бюро розслідувань (ДБР) у середу підписали договір, що прокладе шлях до тісної співпраці щодо процесу обрання співробітників ДБР.

Як повідомляється на сайті місії, КМЄС запрошено допомогти якомога швидше запустити роботу цього відомства та забезпечити чесний та прозорий процес його формування.

У найближчі місяці в ДБР пройде відбір працівників, на вакантні посади лише у центральному апараті бюро було подано 1646 заявок.

Початок першого етапу процесу відбору заплановано на 25 травня. 250 кандидатів здаватимуть професійний тест. За цим будуть спостерігати внутрішня конкурсна комісія ДБР та співробітники КМЄС.

"Важливо, щоби ДБР запрацювало якомога раніше, і КМЄС готова всіляко сприяти цьому… Важливішим за швидке створення ДБР є хіба що його комплектація кваліфікованими кадрами за прозорою процедурою", – заявив голова місії Кястутіс Ланчінскас.

КМЄС уже співпрацювала з ДБР у контексті створення двох дорадчих органів, зокрема: Ради громадського контролю та Науково-консультативної ради при ДБР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.