Трамп скасував історичний саміт з Кім Чен Ином

Четвер, 24 травня 2018, 17:04

Президент США Дональд Трамп скасував проведення історичної зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка повинна була відбутися 12 червня у Сінгапурі.

Про це йдеться у листі Трампа до північнокорейського лідера, опублікованому на сайті Білого дому.

Трамп пише, що високо оцінює "час, терпіння і зусилля" Кім Чен Ина, які той витратив у процесі організації давно очікуваної зустрічі й сам з нетерпінням чекав на неї.

"На жаль, ґрунтуючись на величезному гніві та відкритій ворожості ваших нещодавніх заяв, я вважаю неприйнятним проведення цієї давно запланованої зустрічі", - йдеться у листі Дональда Трампа.

Президент США наголошує, що цим листом повідомляє про скасування двостороннього саміту.

"Ви говорите про ваші ядерні можливості, та наші є настільки масивними і потужними, що я молюсь Богу, аби вони ніколи не були застосовані", - додав Трамп.

Разом з тим Трамп подякував Кім Чен Ину за звільнення американських заручників і висловив сподівання, що в майбутньому запланована зустріч таки відбудеться.

У четвер стало відомо, що Північна Корея завершила демонтаж ядерного полігону Пхунгері. КНДР пообіцяла закрити полігон після того як президент США Дональд Трамп анонсував зустріч з Кім Чен Ином в Сінгапурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.