США не підуть на невигідну угоду з КНДР – Помпео

Середа, 23 травня 2018, 17:17

Держсекретар США Майк Помпео заявив у середу, що Сполучені Штати готові вийти з переговорів з Північною Кореєю щодо її ядерної програми, якщо вони підуть у неправильному напрямку.

Про це він сказав під час слухань у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США в середу, повідомляє Reuters.

"Погана угода - це не варіант… Американський народ розраховує на те, що ми зробимо все правильно. Якщо правильної угоди не буде, ми шанобливо підемо", - заявив дипломат.

За його словами, кампанія тиску на КНДР з боку США та партнерів принесла свої плоди.

"Наша позиція не зміниться, поки ми не побачимо переконливих кроків щодо повної та незворотної денуклеаризації Корейського півострова, яка повинна піддаватися перевірці", - сказав він.

Помпео запевнив, що Сполучені Штати не мають наміру йти на поступки Пхеньяну під час переговорів між президентом Дональдом Трампом та лідером КНДР Кім Чен Ином, які заплановані 12 червня в Сінгапурі.

Як повідомлялося, Державний департамент США і Білий дім продовжують підготовку до зустрічі президента Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином у червні, незважаючи на погрози Пхеньяна скасувати саміт.

Трамп все більше стурбований тим, що його майбутня зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином може перетворитися на політичну невдачу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.