Бомбардувальники США змінили маршрут через КНДР – ЗМІ

Субота, 19 травня 2018, 11:50

США, Південна Корея і Японія погодилися цього тижня внести зміни у маршрут принаймні двох бомбардувальників B-52, здатних нести ядерні заряди, так, щоб вони не пролітали над Корейським півостровом.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представників Міноборони США.

Таке рішення було прийняте через спротив Північної Кореї військовим навчанням США в регіоні та заявою Пхеньяна про те, що майбутній саміт між Кім Чен Ином та президентом Дональдом Трампом може бути під загрозою.

Північна Корея погрожувала скасувати  запланований на 12 червня саміт в Сінгапурі, заявивши, що США повинні ретельно вивчити долю майбутньої зустрічі з огляду на "провокаційні військові перешкоди з Південною Кореєю".

За даними телеканалу, американські літаки підлетіли до південного сходу Корейського півострова, однак змінили маршрут і не увійшли в повітряний простір Південної Кореї.

Крім того, політ B-52 розпочався на добу раніше запланованого терміну.

Цього тижня КНДР також скасувала переговори на високому рівні із Південною Кореєю через проведення спільних військових навчань Сеула й Вашингтона.

Нагадаємо, Північна Корея запланувала закриття свого ядерного полігону у проміжку між 23 і 25 травня. Трамп анонсував зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином 12 червня у Сінгапурі.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році. Після цього країна стикнулася з низкою міжнародних санкцій.

США пропонують КНДР економічну допомогу в обмін на відмову від ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.