Україна і Румунія закріплять шлях імплементації мовної статті освітнього закону

Четвер, 24 травня 2018, 18:01

Україна та Румунія планують підписати Протокол про порозуміння, в якому закріплюватимуться позиції щодо імплементації мовної статті закону Про освіту.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з міністром національної освіти Румунії Валентином Попою у четвер в Парижі, інформує прес-служба українського Міносвіти.

Лілія Гриневич наголосила, що закон Про освіту включає європейські цінності в національну систему освіти, зокрема положення, які дозволяють національним меншинам вивчати свою мову та навчатися нею.

Водночас, зауважила міністр, закон забезпечує роль державної мови як інструменту соціальної єдності та цілісності.

"Нашою метою є надання рівних можливостей всім українським школярам. Закон виправляє нинішню дискримінаційну ситуацію, коли діти національної меншини мають дуже низький рівень володіння українською", - підкреслила очільниця українського міністерства.

"Це означає, що вони не мають доступу до подальшої освіти в Україні, не мають доступу до роботи, не мають доступу до основних соціальних послуг у всій країні. Їм доводиться або переїжджати за кордон, або залишатися замкненими в своїх громадах", – додала Лілія Гриневич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.