МЗС Британії: уряд Росії має відповісти за MH17

П'ятниця, 25 травня 2018, 15:07

Міністр закордонних справ Британії заявив, що російський уряд повинен відповісти за свої дії, які призвели до катастрофи рейсу "Малайзійських авіаліній" MH17 на Донбасі у 2014 році.

Відповідна заява розміщена на сайті британського уряду.

"Кремль вважає, що може діяти безкарно. Російський уряд повинен тепер відповісти за свої дії стосовно збитого літака MH17", - заявив Борис Джонсон.

Головний дипломат Британії підкреслив, що Лондон повністю підтримує заклик Австралії та Нідерландів до Росії прийняти на себе державну відповідальність та співпрацювати з ними для забезпечення правосуддя.

"Замість того, щоб намагатися підірвати розслідування через потік дезінформації, який ми бачили з боку Росії в минулому щодо MH17, Російська Федерація повинна виконати свої зобов'язання відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН та надати будь-яку запитану допомогу в розслідуванні", - наголосив Джонсон.

"Інші дії стали би порушенням резолюції ООН та відмовою сім'ям в справедливості, яку вони шукають для своїх близьких", - резюмував дипломат.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію прийняти відповідальність за свою роль у збитті лайнера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: