"Репортери без кордонів" обурені спецоперацією із розкриття замаху на Бабченка

Середа, 30 травня 2018, 19:08

Генеральний директор міжнародної організації "Репортери без кордонів" Крістоф Делуа висловив незадоволення діями Служби безпеки України через інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він написав у Twitter.

"RSF висловлює своє глибоке обурення у зв’язку з відкриттям маніпуляцій з боку українських спецслужб для своєї інформаційної війни. Державам завжди глибоко небезпечні грати з фактами, і більше того, на спині журналістів", - написав Делуа.

Через хвилину він дописав у коментарі до свого посту, що в організації, "звичайно, були дуже раді дізнатися, що Бабченко живий".

Сьогодні глава СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Бабченко пізніше з’явився на прес-конференції. СБУ заявляє, що для організації вбивства російські спецслужби завербували громадянина України Г. Той, у свою чергу, доручив виконання злочину своєму знайомому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Водночас вказаний колишній АТОшник співпрацював зі спецслужбами. Після нібито "виконання" замовлення завербований громадянин Г, що отримав вказану інформацію, був затриманий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.