У Бельгії хочуть переглянути практику звільнення в'язнів на день через вбивства у Льєжі

Середа, 30 травня 2018, 20:07

Влада Бельгії заговорила про скасування норми, яка дозволяє в'язням тимчасову відпустку в рамках підготовки до остаточного звільнення.

Про це пише Reuters.

Бельгійця Бенжаміна Германа, який 29 травня вбив двох жінок-поліцейських та молодого хлопця у бельгійському місті Льєж, напередодні злочину відпустили на 36 годин із в’язниці.

"Всі в Бельгії задають одне і те ж запитання: як можливо, щоб засудженому за такі серйозні діяння було дозволено залишати в'язницю?" - заявив віце-прем'єр Александр де Кру.

Вже в чотирнадцятий раз після затримання Германа йому було надано тимчасову відпустку з метою допомогти в'язню "підготуватися до можливої реінтеграції в суспільство", зазначив міністр юстиції Бельгії Кен Генс.

"Питання про те, чи цю людину можна було відпускати, вражає, тому що він убив трьох абсолютно невинних людей з бажанням покінчити з себою", - сказав він.

Герман з 2003 року мав декілька тюремних термінів за пограбування, правопорушення з наркотиками, напад, вандалізм та підпал.

У понеділок, 28 травня, він отримав 36-годинну відпустку в рамках підготовки до його остаточного звільнення в 2020 році.

У вівторок його застрелила поліція після того, як він вбив двох жінок-поліцейських та випадкового перехожого у центрі Льєжа. Пізніше стало відомо, що в понеділок ввечері він також убив свого знайомого в комуні Марш-ан-Фамен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.