Парламент Каталонії знайшов спосіб обрати Пучдемона главою регіону

П'ятниця, 4 травня 2018, 15:24

Парламент Каталонії в п’ятницю проголосував за зміну регіонального законодавства та уможливив обрання екс-очільника регіону Карлеса Пучдемона на посаді глави автономії, хоча цей крок майже напевно буде заблоковано в суді.

Про це повідомляє Associated Press.

Невелика більшість законодавців-прихильників незалежності проголосувала за те, щоб дозволити президенту Каталонії бути приведеним до присяги, не будучи особисто присутнім у парламенті, та керувати регіоном з-за кордону.

Пучдемон, якого німецький суд звільнив під заставу, очікує в Німеччині рішення щодо його екстрадиції до Іспанії, де його звинувачують у заколоті і зловживанні державними коштами під час організації минулорічного референдуму про незалежність Каталонії.

Каталонські сепаратистські партії протягом останніх шести місяців продовжували спроби відокремитися від Іспанії. Однак їхнім ініціативам неодноразово заважали судові рішення, оскільки іспанська конституція стверджує про неподільність Іспанії.

У парламенті Каталонії раніше неодноразово обговорювали обрання Пучдемона главою уряду, однак усі попередні спроби зазнавали невдачі - в основному через те, що Пучдемон перебуває за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.