Справа "Наутілуса": Мадсен не оскаржуватиме звинувачення у вбивстві

Понеділок, 7 травня 2018, 14:56

Засуджений до довічного ув’язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль данський винахідник Петер Мадсен не оскаржуватиме звинувачення в убивстві.

Про це у понеділок заявили у прокуратурі, повідомляє Associated Press.

Прокурори повідомили, що захист Мадсена оскаржив тільки пожиттєве ув’язнення, яке Мадсену присудив суд у Копенгагені. Прокурори наполягають, що вирок є коректним.

Наразі не відомо, коли буде призначене засідання суду із розгляду апеляції.

Нагадаємо, данський винахідник Петер Мадсен засуджений до довічного ув’язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль на борту приватного підводного човна "Наутілус".

Суд також визнав Мадсена винним у сексуальному насильстві та оскверненні трупа.

Найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня минулого року поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки і решту частин тіла.

Мадсен заперечував свою провину у вбивстві, заявивши, що Валль померла в результаті аварії. Але він визнав, що розчленував тіло Валль та викинув частини у море.

Він кілька разів змінював свої свідчення і перед тим стверджував, що журналістка загинула після того, як їй на голову впав важкий люк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.