Мер Лондона нагадав про скандал з ретвітами Трампа, але готовий до зустрічі

Вівторок, 8 травня 2018, 13:22

Мер Лондона Садік Хан заявив, що відкритий до зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в липні, щоб "показати йому, наскільки ми різноманітні як місто, і якою силою це є".

Про це передає Рolitico.

"Пам'ятаючи про деякі речі, які президент Трамп говорив про різноманітність, про тих, хто сповідує мою віру, про Лондон, я буду більш ніж щасливий зустрітися з президентом Трампом", - сказав Хан.

Хан додав, що він хотів би показати Трампу, як "можна бути лондонцем, людиною західних поглядів і мусульманином" водночас. За його словами, західні цінності і ісламські цінності не є взаємовиключними.

Лондонський міський голова зазначив, що наразі його зустріч з Трампом не запланована.

Як повідомлялося, Трамп перед запланованим візитом до Лондона у листопаді минулого року у своєму Twitter поширив серію відеороликів, у яких показано "небезпечність" мусульман.

Всі три відео були спочатку опубліковані у Twitter Джейдою Франсен, заступником керівника ультраправої та ультранаціоналістичної групи "Britain First" ("Британія перш за все"). Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

В уряді Британії засудили Трампа, у відповідь він порадив прем’єрці Британії зосередитись на боротьбі з тероризмом, а не його твітах.

Садік Хан закликав уряд скасувати державний візит Трампа, а британців - протестувати проти приїзду американського президента.

У Лондоні пройшли мітинги проти візиту американського президента, британці навіть запустили петицію проти прийому глави Білого дому королевою.

Трамп мав відвідати Лондон у січні 2018 року і відкрити нове посольство США, але за кілька днів до запланованого візиту він заявив, що не поїде в Британію.

Нагадаємо, Трамп відвідає Британію 13 липня. Президент не турбується, що масові протести зіпсують його робочий візит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.