Трамп відвідає Британію 13 липня, але не зустрінеться з королевою

Четвер, 26 квітня 2018, 19:03

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 13 липня відвідає з робочим візитом Велику Британію.

Інформацію про візит підтвердила речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє Sky News.

В офісі британського прем’єра також підтвердили домовленість про візит Трампа.

"Президент Сполучених Штатів відвідає Велику Британію 13 липня. Під час візиту він проведе двосторонні переговори з прем'єр-міністром. Подальші подробиці будуть викладені в належний час", - сказав представник урядового офісу.

В той же час телеканал відзначає, що поїздка розглядається лише як "робочий візит", а не офіційний державний візит, який міг би передбачати зустріч Трампа з королевою Єлизаветою II або іншими членами королівської родини.

Як відомо, британський прем’єр-міністр Тереза Мей стала першим іноземним лідером, яка на початку 2017 року зустрілася з новообраним президентом США у Вашингтоні.

Британці минулого року виступали проти візиту американського президента і навіть запустили петицію проти прийому глави Білого дому королевою.

Влада Британії відхилила онлайн-петицію, але мер Лондона Садік Хан також закликав скасувати візит Трампа.

Трамп також мав відвідати Лондон у січні 2018 року і відкрити нове посольство США, але за кілька днів до запланованого візиту він заявив, що не поїде в Британію.

"Я скасував поїздку в Лондон, оскільки не є великим шанувальником рішення адміністрації Обами продати за копійки посольство, мабуть, з найвдалішим розташуванням у Лондоні. І це заради того, щоб збудувати на околиці нове - за $1,2 мільярда. Погана угода. Вони хотіли, щоб я перерізав стрічку? Ні!", - написав він тоді у Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: