Ядерна угода з Іраном: Британія попередила Трампа про помилку

Понеділок, 7 травня 2018, 11:22

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон закликав президента США Дональда Трампа не відмовлятися від іранської ядерної угоди, заявивши, що це "було б помилкою".

Про це йдеться у колонці Джонсона на New York Times.

Міністр стверджує, що "тільки Іран виграє" після відмови від ядерних обмежень.

"Ми маємо всі можливості для забезпечення того, щоб Іран ніколи не отримав ядерної зброї, цей договір має найменшу кількістю недоліків", - написав він.

Джонсон додав, що угода "має недоліки, звичайно, але я переконаний, їх можна виправити". Глава британського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Великобританія разом з США, Францією і Німеччиною, могла б домогтися цього.

Глава МЗС нагадав, що угода повинна була накласти обмеження на ядерну програму Ірану і "тепер, коли ці наручники на місці, я не бачу ніяких переваг в тому, щоб вікдинути їх у бік", додавши, що "наручники" повинні бути покращені.

Нагадаємо, лідери Великої Британії, Франції і Німеччини погодилися, що ядерна угода з Іраном є найкращим способом запобігти набуттю ядерної зброї Тегераном. Вони домовилися, що угода повинна бути розширена на інші сфери, і зокрема стосуватися балістичних ракет.

Умови повинні бути переглянуті, коли угода закінчить свою дію, вважають лідери.

Як відомо, у 2015 році Іран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій. Президент США Дональд Трамп погрожує відмовитися від продовження терміну дії ядерного пакту. Він має оголосити своє рішення 12 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.