Україна не може дозволити собі помилки при створенні Антикорсуду – голова Венеціанки

П'ятниця, 1 червня 2018, 11:34

Голова комісії Ради Європи "За демократію через право" Джанні Букіккіо заявив, що Україна не може собі дозволити наробити помилок під час створення Антикорупційного суду, оскільки "на кін поставлено дуже багато".

Про це він заявив під час конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

"Конституційне та основне право людини на справедливий судовий розгляд незалежним судом має внутрішнього ворога – це корупція. Вона може звести нанівець будь-який прогрес, будь-які зміни", - зазначив він.

За словами глави Венеціанської комісії, через корупцію українське суспільство може знову потрапити в "стан стагнації" і залишити свої європейські прагнення, а це буде великим викликом для України.

"Треба створити ефективні механізми проти корупції. Багато вже чого було зроблено в цьому напрямку і незабаром має з’явитися Антикорупційний суд, але це треба зробити правильно, Україна не може собі дозволити наробити помилок, тому що на кін поставлено дуже багато", - підкреслив Букіккіо, додавши, що українське суспільство чекає на створення Антикорупційного суду, і міжнародні партнери України спостерігають за цим процесом.

1 березня 2018 року Верховна Рада в першому читанні ухвалила проект закону "Про Вищий антикорупційний суд" (№7440), внесений Порошенком.

23 травня парламент почав розгляд законопроекту, до якого було подано 1927 поправок, у другому читанні. Станом на 24 травня Рада розглянула більше половину з них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: