Могеріні заявила Гройсману про необхідність створення Антикорупційного суду

П'ятниця, 25 травня 2018, 12:18

Україна має продемонструвати більший прогрес у боротьбі з корупцією, зокрема, створенням Антикорупційного суду.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Брюсселі.

"Очікуване створення Вищого антикорупційного суду, повністю відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, буде важливим кроком вперед", - сказала Могеріні.

Зазначається, що Могеріні привітала роботу українського уряду у просуванні процесу реформ та у виконанні Угоди про асоціацію, і зокрема в контексті функціонування поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, яка "вже приносить відчутну користь українським громадянам".

Могеріні наголосила на незмінній підтримці Брюсселем повного виконання Мінських угод з чіткою позицією ЄС щодо територіальної цілісності і суверенітету України. Вона також підтвердила відданість політиці ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя.

Як відомо, у середу, 23 травня, народні депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

21 травня комітет Верховної ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні.

У той же час комітет не визначився щодо двох положень законопроекту, у тому числі щодо ключового з них – права вето міжнародних експертів щодо кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Джерела з кількох фракцій парламенту повідомили, що 22 травня вечірня сесія переговорів спікера Верховної ради Андрія Парубія з МВФ і Венеційською комісією щодо законопроекту про Антикорупційний суд не принесла результатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.