У ЄС вважають, що Рада зможе ухвалити закон про Антикорупційний суд з вимогами Венеціанки

Вівторок, 22 травня 2018, 15:53

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що є всі підстави ухвалити закон про Антикорупційний суд найближчими днями відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що вже є всі підстави ухвалити у наступні кілька днів закон (про Антикорупційний суд. – Ред.) відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. І цей дуже важливий елемент антикорупційної ланцюга запрацює якнайшвидше", - сказав він на презентації "Парку корупції "в Києві у вівторок.

Мінгареллі також зазначив, що європейські партнери співпрацюють і готові ділитися своїм досвідом боротьби з корупцією.

"Потрібно забезпечити верховенство права. Це, звичайно ж, багатогранне завдання, але в його основу покладено боротьбу з корупцією. Корупція існує скрізь, зокрема у нашому суспільстві. Тому ми відчуваємо своїм обов'язком поділитися нашим досвідом", - розповів дипломат.

Він наголосив, що однією з основних цілей ЄС є допомога українським колегам зі створенням відкритого демократичного суспільства.

"Протидія корупції - це справа всіх верств населення. Це і політики, і економічні діячі, і громадянське суспільство", - наголосив Мінгареллі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко стверджує, що Україна взяла до уваги більшість рекомендацій міжнародних партнерів щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Напередодні комітет Верховної ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: