Мери в Італії збунтувались проти уряду через блокаду судна з мігрантами

Понеділок, 11 червня 2018, 13:38

Відразу декілька мерів на півдні Італії не згодні з рішенням віце-прем’єра і голови МВС Маттео Сальвіні закрити порти країни для рятувального судна з понад 600 мігрантами на борту.

Про це повідомляє Politico.

Сальвіні у неділю відмовився надати дозвіл судну на вхід в італійські порти і закликав Мальту прийняти 629 пасажирів. Мальтійський уряд відмовив у проханні, заявивши, що міжнародне право вимагає, аби врятованих біженців прийняла Італія.

Мер Неаполя заявив, що місто готове безкоштовно "врятувати людські життя", назвавши Сальвіні "безсердечним міністром".

Мери Палермо, Таранто, Мессіни і Реджо-Калабрії також заявили, що будуть готові прийняти судно.

"Ми завжди раділи рятувальним човнам і суднам, які рятували життя в морі. Ми не зупинимося зараз ", - сказав мер Палермо Леолука Орландо. "Сальвіні порушує міжнародне право. Він ще раз показав, що наш уряд – вкрай ультраправий", - додав Орландо.

Сальвіні захистив своє рішення в Facebook, написавши: "Мальта нікого не приймає. Франція повертає людей назад на кордоні, Іспанія захищає свій кордон зброєю. Від сьогодні Італія також почне говорити "ні" торгівлі людьми та бізнесу незаконної імміграції".

629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee. Станом на тепер корабель перебуває між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.