Ердоган заявив про початок військової операції на півночі Іраку

Понеділок, 11 червня 2018, 15:18

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що військова операція проти терористів в іракських районах Кандиль і Синджар почалася.

Про це повідомляє турецька державна агенція Anadolu.

За словами Ердогана, 20 літаків військово-повітряних сил Туреччини знищили 14 великих об'єктів терористів PKK (Робітничої партії Курдистану – Ред.).

"Це тільки початок, і операція буде продовжена. Збройні сили Туреччини очистять від терористів іракський Кандиль так само, як зробили це в сирійських районах Афрін, Джераблус, Ель-Баб і Аазаз", - сказав Ердоган.

Він підкреслив, що "всі терористи рано чи пізно відповідатимуть за свої злочини". Ердоган нагадав, що тільки в сирійському Афріні в рамках операції "Оливкова гілка" було нейтралізовано понад 4500 терористів.

Як відомо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

18 березня турецькі збройні сили та "Вільна сирійська армія" (FSA) взяли під повний контроль північно-західне сирійське місто Афрін.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.