Міністр юстиції Британії пішов у відставку через "безвідповідальний Brexit"

Вівторок, 12 червня 2018, 13:36

Міністр юстиції Великої Британії Філіп Лі подав у відставку через стратегію британського уряду щодо Brexit, завдавши значного удару прем'єр-міністру Терезії Мей перед важливими голосуваннями у парламенті щодо закону про вихід з ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

Міністр у справах жертв, молоді та сімейної юстиції Філіп Лі, який не підтримував Brexit на референдумі, заявив, що йому "неймовірно сумно" іти у відставку, але він вважає, що політика британського уряду щодо Brexit завдає шкоди виборцям.

Його відставка збільшить число противників, які планують виступити проти уряду у зв'язку з ключовою поправкою до законопроекту пізніше у вівторок.

Лі заявив у Twitter, що він підтримує проведення другого референдуму щодо остаточної угоди з ЄС про Brexit. У заяві на своєму веб-сайті він написав: "Головна причина мого рішення - процес Brexit та бажання влади обмежити роль парламенту у формуванні фінального результату під час голосування, яке відбудеться сьогодні".

Лі сказав, що Brexit був значно складнішим, ніж колись передбачалось, і що він "не може підтримати такий вихід країни з ЄС".

"Безвідповідально діяти так, як ми чинимо", - зазначив посадовець, закликавши Лондон призупинити, поглибити або скасувати процес 50 статті, яка формально запустила вихід Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: